Vidám minták a kádparavánon is!

Vidám minták a kádparavánon is!

Ahogy korábbi postunkban is írtuk, rengeteg lehetőség van arra, hogy egyedivé varázsolja fürdőszobáját, sőt akár zuhanykabinját, kádparavánját is. Erre az egyik legjobb megoldás ha magát az üveget dekoráljuk.

Erre mutatnék most egy példát:

A képen látható kádparaván 8 mm-es edzett, átlátszó üvegből készült, fényes króm felületű szerelvényekkel. Belapozható kádparavánról van szó, ezért speciális “nem-rugós” zsanérokat használtunk a fali rögzítéshez, illetve a két üveg csatlakozásánál is. Ezzel a megoldással a kádparaván ha épp nem használjuk, akkor teljesen a falra lapozható, így ideális megoldás kisebb fürdőszobákban is.

A kádparaván egyediségét az adja, hogy a vevő kérésére vidám, a csempe mintájú homokfújt dekoráció is került az üvegre.

És akkor mi is az a homokfújás?

 

A homokfújás röviden úgy történik, hogy a  kívánt mintát egy spec. fóliával letakarják, a dekorálandó részt pedig sűrített levegővel kifújt homokszemcsékkel kezelik, melynek eredményeként az üveg felületén tizedmilliméteres mélységű kopás keletkezik. Mivel a “fényesen” maradó részeket a felületre ragasztott fólia megvédi, kirajzolódik a kívánt minta (szöveg, virágminta stb.). Az így kapott homokfújt felület kap egy plusz kezelést is, így könnyebb lesz letakarítani, nem fognak rajta maradni az ujjlenyomatok az üvegen.

Gyakorlatilag bármilyen minta megoldható, leggyakrabban a csíkozást választják, de mint fent is látható akár csempe mintát is lehet választani.

A homokfújt üveget gyakran összekeverik a savmart üveggel, de két különböző technológiával készülnek, és habár hasonló, de árnyalatában, kinézetében más felületű üveget kapunk!